Hopp til hovedinnhold


– Alle AMK-sentralene er midlertidig fredet

Stortingspolitiker Elin Agdestein mener Helse Midt ikke har adgang til å legge ned AMK-sentralen i Namsos torsdag, ifølge Trønder-Avisa.
I Namdalsvisa: Får tilbake ambulansene, men ikke styringa av ressursene
Elin Agdestein (H) reagerer på at administrerende direktør Trond M. Andersen i Helse Midt foreslår å legge ned AMK-sentralen i Namsos nå.

Ikke lov å røre

Hun forklarer dette med at regjeringen har besluttet at ingen strukturelle grep skal tas rundt sykehus i landet før en ny nasjonal strukturplan for sykehusene ligger på bordet.
– Lokalsykehus og prehospitale strukturer, som ambulanse og AMK er deler av, er fredet av inntil den nye sykehusplanen regjeringen har etterlyst er klar. Å fjerne en AMK-sentral nå før den nasjonale strukturplanen er klar er i strid med forutsetningene fra regjeringen, sier Agdestein til Trønder-Avisa.

Vil kjempe for tjenestene

Stortingspolitikeren sier hun vil kjempe for å beholde de prehospitale tjenestene i Nord-Trøndelag. AMK står sterkt i Namsos mener hun, og begrunner dette med at Helse Nord-Trøndelag selv har laget en plan for sine prehospitale tjenester. Denne konkluderer med at det skal være en AMK-sentral i Nord-Trøndelag.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa