Hopp til hovedinnhold


Aktiviteten utenfor Troms-kysten øker betydelig: – Det er behov for en redningshelikopterbase i Troms. Det er det ikke tvil om.

Fylkesrådet, Fylkesmannen, politimesteren og Hovedredningssentralen Nord-Norge skal møtes for å diskutere det som ligger an til å bli en betydelig reduksjon i beredskapen i Troms, melder iTromsø (krever innlogging).
De fire aktørene møtes i neste uke og er samstemte i bekymringen for at den sivile beredskapen kan bli redusert betydelig i årene som kommer. Hovedbudskapet deres er et skrikende behov for en redningshelikopterbase i Troms.
Kystvakthelikoptrene kan bli flyttet til fregattvåpenet i overskuelig fremtid, samtidig som en flytting av Bell-helikoptre fra Bardufoss til Rygge kan redusere beredskapen. Hovedredningssentralen Nord-Norges (HRS) brukte Bell-helikoptre i 87 operasjoner fra 2012 til 2018.
12 av operasjonen var luftambulanseoppdrag. I fjor ble det totalt 15 oppdrag for Bell i redningssentralens tjeneste.
Troms ligger i det som kalles for «redningsskyggen» til havs. Det vil si at dersom det skjer en ulykke eller forlis i havområdene utenfor Troms, er redningen rundt to timer unna på basene i Bodø og i Lakselv.
Hovedredningssentralen i Nord-Norge har merket at de ikke har kystvakthelikoptre tilgjengelig.
Les mer om saken hos iTromsø (krever innlogging)