Hopp til hovedinnhold


Airbus H145 nr. 200 gikk til Norsk Luftambulanse

I forrige uke overleverte Airbus Helikopters nummer 200 av modellen H145 til Norsk Luftambulanse, forteller Airbus Helicopters i en pressemelding.

H145 er den mest avanserte maskinen som Airbus leverer innenfor kategorien flerbruks to-motors helikoptre.
Takket være en kompakt størrelse med en stor og fleksibel kabin som raskt kan endres, lave vedlikeholdskostnader for sin klasse, kraftige motorer og avionikkpakke fra Helionix og fireakslet autopilot, er H145 et foretrukket helikopter for krevende oppdrag innen mange forskjellige kategorier - som militær- og politioperasjoner, ambulansetjenester og persontransport).
Helikopteret er det siste som leveres til Norsk Luftambulanse i denne omgang.
Etter leveransen vil Norsk Luftambulanse ha åtte H145 modeller og syv H135 modeller fra Airbus som alle er spesialdesignet til å levere ambulansetjenester fra baser over hele Norge.
Fornyelsen av helikopterflåten vil føre til at Norsk Luftambulanse blir den den eneste luftambulanseoperatøren i verden som vil ha en 100 % Helionix-utstyrt H135 og H145-flåte, når de fra 1. juni blir Norges nasjonale leverandør av luftambulansetjenester.
Hele Airbus H145 flåten har oppnådd 100 000 flytimer siden det førte helikopteret ble introdusert i 2015. Det er det britiske selskapet Babcock som har flest av denne helikoptertypen med 31 maskiner som de brukes både til ambulanse- og polititjenester. Helikopteret med betegnelsen G-SASS som brukes til ambulansetjenester i Skottland har flydd over 2500 timer og er med det det helikopteret med flest flytimer.
Hvis man inkluderer hele H145 helikopterfamilien (H145, EC145 and BK117) har disse flydd mer enn fem millioner timer og flere enn 1400 helikoptre har blitt levert til kundene pr dags dato.