Hopp til hovedinnhold


57 timer uten operativt redningshelikopter.

Sist fredag ettermiddag måtte 330-skvadronen i Bodø kaste inn håndkleet. En drivstofflekkasje i motoren satte en effektiv stopper for helikopterberedskapen, melder Lofotposten.
– Denne gang fikk det heldigvis ikke noen alvorlige konsekvenser. Det sier operativ inspektør, Tore Wangsfjord ved Hovedredningssentralen i Bodø.

– Vi hadde en diskusjon med HRS i Sør-Norge om omdisponering av helikoptre. Det var ikke mulig å få fra Ørlandet. De hadde behov for maskinene sine selv. Det ble også vurdert å ta et helikopter fra Sola og sende det til Ørlandet, for så å sende et helikopter fra Ørlandet til Bodø. Men også det gikk vi bort fra, sier Tore Wangsfjord hos Hovedredningssentralen i Bodø.
Det var ikke aktuelt å benytte seg av redningshelikoptret på Banak.
– Helikoptret der hadde nesten brukt opp flytiden den hadde før vedlikehold, og vi følte ikke at det var riktig å benytte den på transportetappen fra Banak til Bodø, sier Wangsfjord, og legger til:
–Det er utrolig sjelden at et av helikoptrene er ute av drift så lenge.

Kystvakten

I løpet av lørdags ettermiddag ble et Lynx-helikopter tilhørende Kystvaktskipet KV «Svalbard» plassert i Bodø.
– Det er ikke en fullverdig erstatning for helikoptret som fikk motorhavari. Helikoptret har mulighet for redningsoppdrag til havs, men har svært begrensede muligheter i innlandet og i fjellsider.
Les mer om saken hos Lofotposten