Hopp til hovedinnhold


46 ambulansepersonell midlertidig sparket

Beredskabssjef Carsten Iversen håper han ikke trenger å effektuere avskjedigelsene, ifølge Norddjurs lokalavis.

Fredag ettermiddag måtte beredskapssjefen skrive 46 oppsigelsesvarsler til ambulansepersonellet.
- Men jeg håper det ikke blir virkelighet, sier han til Roskilde Avis.
De midlertidige oppsigelsene er nødvendige, fordi ambulansekjøringen i Lejre og Roskilde kommune for øyeblikket er sendt ut på anbud i Region Sjælland.

Hvis det lykkes Roskilde Brandvæsen å avlevere det beste tilbudet i året som kommer, så de fortsatt skal kjøre ambulanser i området, er avskjedigelsene rent teoretiske.
- Det har jeg også fortalt til medarbeiderne, forklarer Carsten Iversen. Men hvis jeg ikke varsler disse avskjedigelsene nå, kan vi risikere å stå i en situasjon hvor jeg har masse ambulansepersonell ansatt, uten å ha noe å kjøre med.
- Hos Roskilde Brandvæsen regner vi fortsatt med å kunne vinne dette anbudet, men jeg kan heller ikke tåle en situasjon hvor jeg ikke har noe arbeid til så mange ansatte, forklarer Iversen.

Ønsket selv anbud

Når ambulansekjøringen i Roskilde og Lejre nå kommer ut på anbud, skjer det faktisk etter ønske fra Roskilde Brandvæsen.
Noen av de ansvarlige i Region Sjælland som står for ambulansekjøringen i området, hadde ellers ønsket å se ta over oppgaven.
Men etter en effektiv politisk innsats fra flere lokale regionsmedlemmer og borgmester Joy Mogensen besluttet et stort flertall i regionsrådet at Roskilde Brandvæsen skulle få en sjanse til å fortsette med ambulansekjøringen, om de kom med et godt tilbud.

Les mer om saken hos Norddjurs lokalavis