Hopp til hovedinnhold


45 dager for telefonterrorist

42-åringen fra Lakselv ringte politiets operasjonssentral og meldte inn om en død mann på eiendommen sin. Da politi og ambulanse rykket ut, var det hverken noen skadde eller døde der.

42-åringen fra Lakselv ringte politiets operasjonssentral og meldte inn om en død mann på eiendommen sin. Da politi og ambulanse rykket ut, var det hverken noen skadde eller døde der, skriver Ságat.

Den ringeglade mannen ringte i juni inn en melding til operasjonssentralen der han ga uttrykk for at han var stukket i ansiktet med kniv. Politiet rykket ut og fant mannen uskadd. Ved en annen anledning fortalte han at han hadde en død mann i sin bopel, også dette var en melding uten rot i virkeligheten.

Lakselvmannen, som nylig måtte møte i retten, sto tiltalt for å ha ringt politiets nødnummer minst 16 ganger uten grunn. 42-åringen er også tidligere dømt for å ha ringt nødnummeret uten grunn.

Retten dømte mannen til fengsel i 45 dager, samt inndragning av to mobiltelefoner som mannen flittig har ringt inn til operasjonssentralen med. 42-åringen måtte også ut med 4.000 kroner i saksomkostninger.

Les mer om saken i Ságat