Hopp til hovedinnhold


Nødnettforsinkelser kostet 170.000 kroner dagen i 2008

170.000 kroner hver eneste dag i åtte måneder er prislappen politiet, helse- og brannvesenet totalt måtte ut med på grunn av forsinkelsene med det nye nødnettet, skriver VG-nett.

170.000 kroner hver eneste dag i åtte måneder er prislappen politiet, helse- og brannvesenet totalt måtte ut med på grunn av forsinkelsene med det nye nødnettet, skriver VG-nett.

Les hele saken i VG: Nødnettforsinkelser kostet 170.000 kroner dagen

Les også i VG: Nytt nødnett uten dekning- strålingsfrykt forsinker oppsettingen av master

Mer i VG: Difi-rapport fastslår at 110-sentralene vil være nede i 2010

Mer om nødnettet: - Nokia Siemens ville ut av tetra-teknologien

Slakter nødnett i ny rapport

Det nye nødnettet skulle ha vært tatt i bruk i 2007. Prislappen bare for de første åtte månedene med forsinkelser er ifølge dokumenter VG Nett har lest, 40 millioner kroner for de tre redningsetatene. Ingen har oversikt over hva de siste ti månedene med forsinkelser har kostet nødetatene.

Nå - til sammen 18 måneder senere - er det nye nødnettet fremdeles ikke i bruk. Prosjektet som skal gi deg og meg en bedre og mer sikker hjelp når vi ringer til politiet, brann- eller helsevesenet for å få hjelp - er ett og et halvt år forsinket. Trolig vil det bli minimum to år forsinket.

- Vi foretar ikke løpende beregninger av merkostnadene. Vi bruker ressursene våre på en mest mulig effektiv måte - det er ingen folk her som går på gress. Kostnadene er mest knyttet til utstyr og opplæring. Vi må lære opp folk på nytt når det går lang tid, sier prosjektleder Tore Lorentzen i Politidirektoratet.

- Noen ekstrakostnader er det. Det er slitasje på de som jobber i prosjektet, men det er ingen store summer, mener prosjektleder Jan Helge Kaiser i DSB.

Heller ikke Helsedirektoratet mener de har regnet på ekstrakostnadene knyttet til forsinkelsene - etter de første åtte månedene.

- Vi venter nå på en tydelig tidsplan. Først når vi får den fra DNK, kan vi se klarere konsekvensene av forsinkelsene, mener assisterende direktør Bjørn Guldvog.