Hopp til hovedinnhold
Lufttransport, ambulansefly. Foto: Live Oftedahl


Norsk Luftambulanse kjøper ikke Lufttransport likevel

Lufttransport AS blir ikke kjøpt opp av Norsk Luftambulanse. Samtalene om oppkjøp er nå avsluttet, og det blir derfor ikke noe av det mulige oppkjøpet, skriver NRK Troms og Finnmark.

Bakgrunn: Duket for heftig anbud neste årHøyt spill og Vurderer å kjøpe Lufttransport
Les også: Kan bli statlig eiendom 
Samtalene om kjøp av luftambulansevirksomheten i Lufttransport AS mellom Stiftelsen Norsk Luftambulanse «SNLA» og Knut Axel Ugland Holding, som eier Lufttransport AS, er nå avsluttet.
– Det er aldri noen garantier når man går inn i denne typen prosesser. Ut fra en totalvurdering har vi besluttet å avslutte samtalene nå. Utover dette kan vi ikke kommentere detaljene i prosessen, sier generalsekretær Eirik Kreyberg Normann i SNLA.
Lufttransport AS er et av Nordens ledende luftfartsselskaper innen døgnkontinuerlige beredskapstjenester med fly og helikopter. Selskapet er lokalisert med hovedbase i Tromsø og har baser over hele landet, med 244 ansatte.
– Selv om SNLA ikke kommer inn på eiersiden i selskapet, ønsker vi å fortsette samarbeidet om leveranse av legebiler ved alle baser. Vi vil bidra til å realisere utviklingsprosjekter, forskning og treningsaktiviteter for og med personell i Lufttransport også i fremtiden, forteller Normann.
Les mer om saken hos NRK