Hopp til hovedinnhold


330 skvadronen på plass i ny base på Ørland

330 skvadronen er nå på plass med Sea King i redningshelikoptertjenestens nye bygg på Ørland flystasjon, melder Forsvarbygg.

– Vi er stolte av den nye, moderne basen og håper bygget vil være til nytte i deres viktige arbeid med å redde liv og helse, uttaler prosjektsjef Odd-Erik Martinsen i Forsvarsbygg.
Byggeprosjektet på Ørland er en del av Forsvarsbyggs landsomfattende oppdrag (kalt NAWSARH* EBA**), med å få på plass bygg og anlegg for redningshelikoptertjenestens nye helikopter på seks ulike steder over hele landet. Forsvarsbygg skal også drifte basene. Hovedbasen etableres på Sola utenfor Stavanger.
Bygget på Ørland inneholder tre dokker for helikopter, verksted, kontorer for skvadronen, alle operative fasiliteter og boligdel for tilstedevakt.
16 moderne redningshelikoptre av typen AW101 skal leveres til redningstjenesten. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.
Les mer om saken hos Forsvarsbygg