Hopp til hovedinnhold


200 meter med ambulanse

Legevakta og sjukehuset i Ålesund er i samme bygg. Men en stengt dør fører til at legevaktpasienter må i ambulanse når de skal på sjukehuset, melder Sunnmørsposten.
Dersom Ålesund-ambulansen er opptatt, må ambulansene kjøre fra nærmeste distrikt for å frakte en pasient som skal den korte avstanden.
Helse Møre og Romsdal HF må spare inn 160 millioner kroner til 2014-budsjettet. 1. januar 2015 skal de også ta over drifta fra Ambulanse Midt-Norge, og direktør Astrid Eidsvik har flere ganger sagt at alt dreier seg om hverdagseffektivisering, og at Helse MR må bli mest kostnadseffektiv i Norge.
– Det er riktig at pasientene ikke lenger kan trilles gjennom døra fra legevakta til sjukehuset, forteller seksjonsleder Hans Joakim Riise.

Ombygging

En permanent ombygging høsten 2012 har gjort det umulig å bruke døra, fordi det nå er en kirurgisk avdeling på motsatt side.
Det er kun én ambulanse på vakt på kveldstid og i helgene i Ålesund. Denne er ofte opptatt og ute på oppdrag. Da må en ambulanse fra nærmeste distrikt, eksempelvis Sula eller Giske, kjøre til Ålesund for å frakte pasientene som skal fra legevakta til sjukehuset. I denne perioden står de også uten ambulanse i nabokommunen.
Les mer om saken hos Sunnmørsposten