Hopp til hovedinnhold


20 millioner på overtidsbruk i NLSHs ambulansetjeneste i 2014

Sykefraværet i ambulansetjenesten skal være årsaken til at Nordlandssykehuset kan parkere ambulanser ved alt av fravær, ifølge Lofotposten.

Bakgrunn: Styret ved Nordlandssykehuset har vedtatt å ta ambulanser ut av beredskap
Nordlandssykehuset HF har vedtatt å sette en stopper for ambulansetjenesten sin bruk av overtid. Ifølge sykehuset har de et overtidsbudsjett på drøyt 10 millioner kroner. I 2014 utgjorde overtiden, som for det meste skal dreie seg om sykefravær, over 20 millioner kroner.
Mer om saken: Nordlandssykehuset i økonomisk krise og Ambulansetiltak utsatt
Les også: – Noen kommer til å døVil ikke godta ambulansekutt og – I verste fall kan liv gå tapt
Fra 13. april vil derfor sykehuset vurdere å parkere ambulanser dersom personellet har fravær grunnet sykdom eller annet fravær.
– Endringen vil innebære 1–2 prosent lengre responstid, går det fram av en pressemelding fra sykehuset fredag.

– Ingen automatikk

Helseforetaket presiserer at vedtaket til tross, ingen ambulanser vil bli tatt ut av drift dersom det ikke anses forsvarlig ut fra beredskapssituasjonen på det aktuelle tidspunktet.
– Det vil ikke være noen automatikk i at en ambulanse blir tatt ut av drift. Timelønnede vikarer vil bli forsøkt satt inn. Der hvor dette ikke er mulig, vil det i hvert tilfelle bli vurdert av ansvarlig ledelse og innenfor klare begrensende faktorer, skriver kommunikasjonssjef Randi Angelsen i pressemeldingen.
Ordførerkandidat for Ap i Moskenes, Laila Jusnes Kristiansen, mener det er meningsløst å spare penger på liv og helse.
– Jeg synes ikke det er greit å gamble med liv og helse. Det er greit at vi i i distriktene ikke kan ha 100 prosent beredskap. Bilen er ute på oppdrag. Men at det kan gå liv tapt fordi vi må få en bil fra Leknes, når vi har en frisk ansatt og bil i Moskenes. Det er helt meningsløst, sier hun.
Les mer om saken hos Lofotposten