Hopp til hovedinnhold
I alt var 19 land samlet for å lære av hverandre. Foto: Jørn Finsrud.
I alt var 19 land samlet for å lære av hverandre. Foto: Jørn Finsrud.


19 nasjonaliteter samlet i Oslo for å dele erfaringer

Fagfolk fra luftambulansetjenesten har vært samlet i Oslo for å utveksle livsviktige erfaringer. – Dette er noe som også kommer ambulansetjenesten til gode, sier generalsekretær Hans Morten Lossius i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Legehelikopter er en ganske så smal nisje. Nasjonalt er et miljøet ganske så begrenset. Da er det ekstra nyttig å få samlet kompetansen, og det er blitt gjort i Oslo de siste dagene.

– Enda mer begrenset blir det når vi tenker basesvis. Legehelikopter er et omfattende fag med krevende medisin. Det er ikke bare én spesialitet. Man må beherske faget innenfor mange områder, med krevende og kritisk medisin, sier Hans Morten Lossius til Ambulanseforum.

– Det er da avgjørende at man treffer fagfolk og kolleger, og får utvekslet hvordan andre har løst problemstillingene. Og hvordan andre driver luftambulanse. Da er dette måten å gjøre det på, sier generalsekretæren.

Utviklingshelikopteret til Stiftelsen Norsk Luftambulansen var bokstavelig talt et av høydepunktene på Oslo HEMS som ble arrangert på Soria Moria på Holmenkollen. Foto: Jørn Finsrud

19 forskjellige nasjonaliteter

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.