Hopp til hovedinnhold


Norge på langs for trafikksikkerhet

Ambulansepersonell fra Asker mener for mange sykler uten hjelm. Nå skal de sykle fra Nordkapp til Lindesnes for å bli hørt.

Ambulansepersonell fra Asker mener for mange sykler uten hjelm. Nå skal de sykle fra Nordkapp til Lindesnes for å bli hørt, skriver Budstikka.

Sjekk også ut Team 113s egen blogg: 71 grader nord og ned

Det er de ansatte selv som har tatt initiativ til den ambisiøse sykkelturen.
– Vi er mennesker som på nært hold opplever resultatene av trafikk- og sykkelulykker, og som har et brennende ønske om å dele vår kunnskap om riktig sikring og bruk av hjelm. Det kan være helt avgjørende for utfallet av denne type ulykker, sier Torbjørn Kvam.

Han er en av tre ambulanseansatte i Asker som skal sykle hele ruten på vel 2700 kilometer fra Nordkapp til Lindesnes. De andre, som også jobber i Asker, skal hoppe av og på underveis.

– Bruk av hjelm er noe man tidvis unngår og man skal ikke lenger enn til skoleveier for å kunne fastslå dette. Nå som skolene er i gang igjen, mener vi det er på sin plass å understreke dette skikkelig. Vi håper en lang sykkeltur kan skape litt blest slik at vi får frem budskapet vårt, sier Kvam. Han viser til Statens vegvesen undersøkelser, som viser at bare 49 % av syklistene her til lands bruker hjelm.

Les mer om saken i Budstikka