Hopp til hovedinnhold


113-innspillingene stoppet denne uka etter klage. Nå har de gjort en rutine-endring, og starter opp igjen

Innspillingen av andre sesong av «113» ble stoppet onsdag etter at de mottok en klage fra Vibeke Larsen. Nå gjenopptas innspillingen, melder Nordlys (krever innlogging).

Bakgrunn: 113-innspillingen utsettes etter klage

Etter to dagers pause har Universitetssykehuset Nord-Norge og NRK blitt enig om å gjenoppta innspillinga av dokumentarserien «113», sier kommunikasjonssjef ved UNN, Hilde Annie Pettersen, til Nordlys.

Innspillingen ble stoppet da Vibeke Larsen kom med sterk kritikk mot at hennes syke far ble filmet av NRK i forbindelse med opptak til andre sesong av serien. Hun mener det er tvilsomt at faren visste hva han sa ja til da han ga sitt samtykke til å bli filmet.

Diskutert om noe bør endres

Pettersen sier at det var behov for en pause etter reaksjonene kom.

– Behovet for en pause kom etter at vi fikk reaksjoner fra pårørende på at en pasient ble filmet. Vi har brukt de siste dagene til å få oversikt over situasjonen, gjennomgå samtykkeprosedyrene og diskutert om det er noe som bør endres, sier hun.

Nå har de skjerpet inn rutinene.

– Vi har etter denne hendelsen skjerpet inn rutinene for hvordan vi skal forholde oss til pårørende som kommer til sykehuset sammen med pasienter. Hensynet til pasienter og pårørende skal alltid komme først, forteller Pettersen.

Hun innrømmer at det er delte meninger om at UNN er med i «113»-serien.

– Å delta i en serie som «113» var ingen enkel avgjørelse for UNN. Vi brukte lang tid på interne diskusjoner om dette, og vi vet at noen – også internt i UNN – mener vi ikke burde gått inn i prosjektet.

Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)