Hopp til hovedinnhold
Christina Rebekka Eriksen (t.v) og Trine Lynghaug (t.h.) jobber på ambulansen i Tromsø.  For dem er ingen dager like og utfordringene mange. Foto: Marius Fiskum/NRK.
Trine Lynghaug (t.v) og  Christina Rebekka Eriksen (t.h.) jobber på ambulansen i Tromsø.  For dem er ingen dager like og utfordringene mange. Foto: Marius Fiskum/NRK.


113-Christina tror det er spesielt én ting som har gjort dem så populære: – Vi er ganske frittalende

Hovedpersonene i TV-suksessen «113» er nominert til Årets tromsøværing.

Radarparet Christina Rebekka Eriksen og Trine Lynghaug tror den enorme populariteten skyldes at de får vist seg fram som de er og at ingenting blir pyntet på, skriver iTromsø.

Hvis du ikke kjenner Bardu-Charles, Stig-Håkon, Bjørn Willumsen og AC/DC-opplæringen – og Trine og Christina – da har du ikke fulgt med TV-timen. I høst har hele landet latt seg sjarmere, fascinere og imponere av hovedpersonene i NRKs suksesserie «113». 

Da de ti kandidatene for Årets tromsøværing ble presentert var det nærmest jubel i kommentarfeltet fra folk som ville stemme på 113-gjengen. Kris Dutte Solvang var blant de mange som engasjerte seg og skrev: 

«Med tanke på at de også står i koronakrisen nå, selv om det er spilt inn før det hele, så er arbeidet og menneskene vi møter i serien helt fantastiske! Et meget viktig program, samt spennende, rørende og hjerteskjærende!»

Det er personene vi møter foran kamera som er nominert til Årets tromsøværing. Ambulansepersonellet som har stilt opp som hovedpersoner i TV-serien, og tør å slippe hele landets TV-seere tett innpå når de jobber. De gir et innblikk i en hverdag man tidligere har fått se og høre lite om.

Nervøs for hvordan de ville fremstå

Et av radarparene man følger er Trine Lynghaug og Christina Rebekka Eriksen. De ble overrasket og glad da de fikk vite at de er nominert til å bli Årets tromsøværing. 

– Det er veldig gøy og veldig trivelig, sier de. 

Før høstens premiere var de spente på hvordan det ville bli å se seg selv på TV.

– Det var ganske merkelig i starten og ha med seg et kamera på slep og jeg tenkte ofte at dette kan ikke sendes på TV. Vi er jo ganske frittalende, så vi ble litt nervøs for hvordan det kunne fremstå. Men jeg tror at det er én av grunnene til at serien har blitt så bra, det at vi er frittalende. Jeg tror serien treffer så bra fordi den er ærlig og rett fram. Det som er ubehagelig blir ikke klipt bort, sier Eriksen.

TV-serien er litt folkeopplysning

De synes også det er fint at flere får se hverdagen til ambulansearbeiderne. 

– Mange har inntrykk av at vi kun rykker ut til trafikkulykker og hjertestanser. Men det er mange oppdrag som handler om transport og oppdrag der man må vise omsorg. Jeg synes NRK har vært veldig flinke til å vise fram utfordringene vi har i nord, som for eksempel været. Dynene blåser av og man må få pasientene kjapt inn og ut av ambulansen. Jeg får følelsen av at folk heier på serien. Det er jo litt folkeopplysning, sier Eriksen.