Arbeidsmiljø

Trenger nye lokaler

Hvis ikke ambulansetjenesten i Nittedal får hjelp til å finne egnede lokaler kan tjenesten bli flyttet vekk fra kommunesenteret.

Publisert Sist oppdatert

Hvis ikke ambulansetjenesten i Nittedal får hjelp til å finne egnede lokaler kan tjenesten bli flyttet vekk fra kommunesenteret,skriver Varingen.

– Når vi skal ha personalmøter kjører vi ut bilene og fyller garasjegulvet med stoler. Det er lite hensiktsmessig og utrivelig. Det sier seg selv at løsningen er lite heldig når det blåser og er 20 kalde utenfor garasjeportene, sier seksjonsleder Svein Ruud ved ambulansetjenesten Nittedal.

Per i dag er det 12 stillinger fordelt på 15 ansatte ved tjenestestedet. Lokalene består av en to-ports garasje og et lite kontor i hovedetasjen, samt soverom, oppholdsrom, kjøkken og garderober i underetasjen.

Fyller ikke kravene
Kontoret på vel 10 kvadratmeter skal brukes av alle de 15 ansatte.

– Kontoret skal brukes av ledelsen ved avdelingen, samtidig som de ansatte skal skrive rapporter og fylle ut skjemaer etter oppdrag. Det er vanskelig å få gjort de sakene som omhandler sensitive personopplysninger når man har det på denne måten, forklarer Ruud.

Lokalene tilfredsstiller heller ikke lenger kravene som stilles rundt et ambulanselokale. Lokalene skal ha egne lagre for henholdsvis rent og skittent tøy og utstyr.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj i rapportene vi har fått etter gjennomgang fra helse-, miljø- og sikkerhetsavdelingen ved Oslo Universitetssykehus. Men det er klart at vi ikke oppfyller hygienekravene som er satt, sier Ruud.

Forlater ikke Nittedal
Ifølge ambulansesjef Bjørn Karr ønsker de ikke å flytte avdelingen i Nittedal, men de må ha nye lokaler.
Bjørn Karr er leder av ambulanseavdelingen ved prehospitale tjenester under Oslo Universitetssykehus. Det vil si ambulansesjef i Oslo og Akershus.

– Vi er på en måte låst. Vi har ikke egnede lokaler per i dag. Samtidig har vi prøvd å komme ut av kontrakten med Aberdeen, men uten å lykkes. Vi har spurt kommunen om hjelp, men uten at det har kommet til noen avklaring, forklarer Karr.

Les mer om saken i Varingen

Powered by Labrador CMS