Arbeidsmiljø

Ambulanspersonell må tisse i snøen

Hvis ting haster er ambulansepersonellet henvist til å tisse ute ettersom det bare finnes et toalett på stasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Hvis ting haster er ambulansepersonellet henvist til å tisse ute ettersom det bare finnes et toalett på stasjonen, skriver Länstidningen.

SVERIGE: Det svenske arbeidstilsynet har vært på besøk på en stasjon i Svenstavik, og fant en del alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven.

Det finnes bare et toalett og en dusj som må brukes av både mannlige og kvinnelige ansatte.

”Ved akutte situasjoner som ved utrykningsalarm henvises en av de to som berøres av alarmen om å utrette sine behov utomhus”, skriver Arbetsmiljöverket etter inspeksjonsrunden.

De peker også på at overnattingsrommene brukes som omkledningsrom med oppbevaring av klær. Ved vaktbytte hentes klærne der selv om rommet er opptatt av arbeidstakere som sover etter avsluttet vakt.

Stasjonen inneholder heller ikke et eget sted for omkledning etter utrykning der forurensede eller skitne klær kan tas av, kastes i skittentøyskurven og byttes mot rene. Her finnes det altså risiko for smittespredning.

"Da det bare finnes et toalett og en dusj på stasjonen må arbeidstakerne vente på tur. Det gjøres da i skitne/forurensede arbeidsklær eller ved å kle av seg i felles oppholdsrom eller i vaktskifterommet, om det er ledig. Tørking av vaskede klær og sengetøy foregår i ambulansegarasjen."

Arbetsmiljöverket peker også på kjelleratmosfæren og følelsen av innestengthet i lokalene.

Les mer om saken i Länstidningen

Powered by Labrador CMS