Ambulanseorganisering

Vil ha psykiatriambulanse istedenfor politi

Fremskrittspartiet i Bærum ønsker seg en ambulanse med kvalifisert helsepersonell for å ta seg av psykisk syke pasienter. Nå skal tjenesten utredes.

Publisert Sist oppdatert

Fremskrittspartiet i Bærum ønsker seg en ambulanse med kvalifisert helsepersonell for å ta seg av psykisk syke pasienter. Nå skal tjenesten utredes, melder Budstikka.
Les også: Politiet har 20.000 psykiatrioppdrag i året
I begynnelsen av november skrev Budstikka at politiet årlig bruker et tresifret antall arbeidstimer på psykiatrioppdrag. Fremskrittspartiet ønsker å fristille politiet og heller få en tjeneste hvor kvalifisert helsepersonell tar jobben med å hente og bringe psykisk syke pasienter.
Budsjettsamarbeidet mellom de borgerlige partiene i Bærum er nylig avsluttet. I budsjettet ligger det 500.000 som skal brukes til utredning av en slik tjeneste.
– Vi er utrolig glade og ikke minst stolte over at vi har fått gjennomslag for en utredning av en psykiatriambulanse, sier leder i Bærum Frp, Ida Ohme Pedersen.
I Bergen har man hatt psykiatriambulanse i flere år. Ordningen har vært en stor suksess.
– Det har fungert veldig bra. Evalueringen fra Bergen viser at tjenesten har avlastet politiet med 100 utrykninger per måned.
– Vi er i utgangspunktet veldig positive til en slik tjeneste, men det er avgjørende hva slags kapasitet og hvilket nedslagsfelt en slik tjeneste vil ha. Det hjelper ikke oss så mye om det kommer et oppdrag og psykiatriambulansen er i Follo eller på Lillestrøm og ikke er klar før dagen etter. Vi har cirka et slikt oppdrag per dag og da nytter det ikke å ha en psykiatriambulanse stående på et annet sted hvor det er omtrent like mange oppdrag, sier leder for fellesoperativ seksjon, Stig Wettre-Johnsen i Asker og Bærum politidistrikt.
Les mer om saken hos Budstikka

Powered by Labrador CMS