Ambulanseorganisering

Legevaktsamarbeid i gang

Publisert Sist oppdatert

Optimisme på første vakt i legevaktsamarbeidet for Molde, Fræna, Eide og Nesset, skriver Romsdals Budstikke.

Rbnett besøkte legevakta ved Molde sjukehus det aller første vaktdøgnet for den felles ordningen som omfatter 40.000 innbyggere.

Nattevaktene var på plass, det samme var daglig leder Roy Skarshaug for anledningen. I lokalene sto en stor bukett tulipaner, og en kake pyntet med ”plaster” og ”sprøyter” ble hentet fra kjøleskapet.

Det har vært en rolig vakt så langt. En kom med glasskår i foten, en med øresmerter, en med tung pust, og en eldre person med omgangssjuke ble sendt rett til sjukehuset, sa legevaktlege Signe Hjorth Husøy, som til daglig er fastlege i Nesset.

30 leger – 9 sjukepleiere

Hun er en av de ca. 30 fastlegene i de fire kommunene som skal dekke opp turnusen i legevaktsamarbeidet. Sammen med seg natt til torsdag hadde hun Guri Unjem, en av de ni sjukepleierne som kun skal jobbe i legevaktsamarbeidet. Den niende og siste blir ansatt snart.

- Hvordan tror dere dette samarbeidet vil fungere?

- Det er en ny jobbsituasjon for meg. Jeg syns det er spennende, sier Unjem, sjukepleier gjennom 40 år, med erfaring både fra geriatrien og fra ambulanse.

Legevaktlegen er også positiv, og mener samarbeidet er viktig for å opprettholde kvaliteten i legevakttjenesten for innbyggerne også i de mindre kommunene.

- For min egen del blir det dessuten en spennende utfordring, med en mye større pasientgruppe å forholde seg til enn jeg gjør til daglig, sier hun. Hun har tidligere jobbet i mange andre legevakter rundt om.

Les resten av saken på rbnett

Powered by Labrador CMS