Ambulanseorganisering

Godkjente samhandlingsavtaler

Styret i Helse Nord-Trøndelag (HNT) godkjente i går framforhandlede avtaler som skal bidra til realisering av Samhandlingsreformen.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Helse Nord-Trøndelag (HNT) godkjente i går framforhandlede avtaler som skal bidra til realisering av Samhandlingsreformen. Det melder HNT på sine hjemmesider.

- Det er gjort et betydelig arbeid i forhandlingene. Gjennom styrets vedtak i dag har vi tatt første, viktige skritt i retning av et bedre og mer samhandlende helsevesen, sier styreleder Steinar Aspli.

Helseforetaket og kommunene har framforhandlet en overordnet rammeavtale for samhandling, samt enkelte mer konkrete tjenesteavtaler. Avtalene legger føringer for hvordan sykehusene og kommunene skal opptre overfor hverandre, og legger rammer for videreutvikling og forbedring av det totale helsetilbudet.

Avtalene må godkjennes av helseforetaket og 26 kommuner før inngåelse kan skje.

Følgende avtaler ble godkjent av styret i går:

Samarbeidsavtalen mellom kommunene og Helse Nord-Trøndelag HF

Tjenesteavtale 1: Enighet mellom kommunen og Helse Nord-Trøndelag HF om partenes ansvar for helse- og omsorgsoppgaver og tiltak partene skal utføre

Tjenesteavtale 3 og 5: Om innleggelse i sykehus og samarbeid om utskrivingsklare pasienter som antas å ha behov for kommunale tjenester.

Tjenesteavtale 11: Samarbeid om omforente beredskapsplaner og planer for den akuttmedisinske kjede.

Powered by Labrador CMS