Ambulanseorganisering

Det ble ikke flere dødsfall

Det var stor motstand da fem sykehus og fem akuttmottak skulle slås sammen i Østfold, men resultatet er at kvaliteten er god, skriver svenske Bohusläningen.

Publisert Sist oppdatert

Det var stor motstand da fem sykehus og fem akuttmottak skulle slås sammen i Østfold, men resultatet er at kvaliteten er god, skriver svenske Bohusläningen.

Les hele saken: Dödsfallen blev inte fler

Fakkeltog og demonstrasjoner ble arrangert mot forandringene i Sarspsborg, Halden, Askim, Fredrisktad og Moss.

En lignende reform i Sverige skaper uro. Blant annet skrev Bohusläningen mandag om en hemmelig rapport som konkluderte med at lengre transporter vil føre til mellom 200 og 400 flere dødsfall per år.

Avkrefter
- Hadde det handlet om 200 dødsfall hade vi ikke kunnet gjennomføre forandringene, sier sjefslege Ulf Almqvist til Bohusläningen.

Liv Marit Sundstøl er avdelingsjef på akuttmottaket til Østfold Sentralsykehus i Fredrikstad. Hun forteller at at motstanden mot forandringene var stor fra innbyggerne i alle områder, ikke minst handlet det om uro rundt ambulansetransportene.

Bra kvalitet
– Det har gått bra. Nå ser vi ingen problemer, sier hun. –Befolkningen var først og fremst urolige de første årene. Vi satset på mye informasjon.
Ingen dødsfall kan spores tilbake til omplasseringen og stengning av noen akuttmottak konkluderer strategi- og finansdirektør Tor Dag Olsen ved Sykehuset Øsfold.
Lignende mobilisering i Gudbrandsdalen
Befolkningen i Lesja, Skjåk og Vågå har mobilisert mot Sykehuset Innlandets forslag om omstrukturering og plassering av ambulanser i Gudbrandsdalen:
Powered by Labrador CMS