Ambulanse

Falck mister 20 % av sin svenske ambulansekjøring

I forrige uke tapte Falck et ambulanseanbud i Sverige til Samariten. To av de sykehusområdene som Falck i dag utfører ambulansekjøring for, har besluttet å ta oppgaven hjem. Dermed mister Falck i Sverige omkring 20 % av sin omsetning på ambulanseområdet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke tapte Falck et ambulanseanbud i Sverige til Samariten. To av de sykehusområdene som Falck i dag utfører ambulansekjøring for, har besluttet å ta oppgaven hjem. Dermed mister Falck i Sverige omkring 20 % av sin omsetning på ambulanseområdet, skriver Beredskabs-Info.

Den 30. september 2012 mister Falck sin ambulansekjøring i Gøteborg-området, når redningskorpsets nåværende kontrakt med Sahlgrenska Universitetssjukhuset utløper.

Sykehusets styre besluttet fredag at ambulansekjøring ikke lenger skal ut på anbud, og at sykehuset selv overtar oppgaven.

Nylig ble det i et dokumentarprogram på TV-stasjonen SVT rettet hard kritikk mot Falcks ambulansetjeneste i Gøteborg, mens sykehusets egen ambulansetjeneste ble fremhevet som velfungerende.

En annen av de tidligere Ulfab-kontrakter som Falck nå mister, er ambulansekjøringen for NU-Sjukvården, som består av fem sykehus i blant annet Dalsland. Her er det både Falck og operatøren West Ambulans, som fra oktober 2012 må overlate ambulansekjøringen til sykehuset.

Les mer om saken hos Beredskabs-Info

Powered by Labrador CMS