Akuttmedisin

Pasienttransport i UNN

I prosjektet ”Transport av psykisk syke i UNN” skal vi utvikle transportordninger som bidrar til at bruk av tvang og politi reduseres til et minimum, skriver Njål Bjørhovde, konstituert leder av Fagutviklingsenhet rus og psykiatri.

Publisert Sist oppdatert

I prosjektet ”Transport av psykisk syke i UNN” skal vi utvikle transportordninger som bidrar til at bruk av tvang og politi reduseres til et minimum, skriver Njål Bjørhovde, konstituert leder av Fagutviklingsenhet rus og psykiatri, Allmennpsykiatrisk klinikk i Fastlegenytt. nr.5/2012.

Prosjektet skal utvikle samarbeidet med kommunehelsetjenesten i forhold til pasientforløp og imøtekomme kompetansebehov i ambulansetjeneste og hos sivile ledsagere. Prosjektet skal blant annet utvikle og prøve ut ledsagerkurs i Sør-Troms og Ofoten høsten 2012.

Prosjektet skal sikre gode og verdige transportordninger for psykisk syke, noe som har stor potensiell gevinst både for spesialist- og kommunehelsetjenesten, politiet og brukerne av tjenestene.

Etter erfaringene fra pilotperioden utdannes det nå psykiatriveiledere ved alle 6 ambulanseområder i Akuttmedisinsk klinikk i UNN. Det gir større faglighet og trygghet i forhold til møte med psykisk syke og rusavhengige personer.

Veiledning av ambulansepersonell er i pilotprosjektet blitt utprøvd på fire ulike steder: Tromsø, Finnsnes, Bjerkvik og Narvik og ordningen anbefales videreført.

Les resten av artikkelen her

Powered by Labrador CMS