Akuttmedisin

Mann lagt på gangen med hjerneslag - døde

NORDBYHAGEN: Ambulansepersonell oppdaget ham bevisstløs ved en tilfeldighet. Sykepleierne fant ikke førstehjelpsutstyret.

Publisert Sist oppdatert

NORDBYHAGEN: Ambulansepersonell oppdaget ham bevisstløs ved en tilfeldighet. Sykepleierne fant ikke førstehjelpsutstyret.

Hendelsen skjedde i oktober i fjor. En mann på over 50 år hadde vært inn og ut av sykehuset i flere måneder. Da han i oktober ankom til akuttmottaket, med mistanke om hjerneslag, ble han vurdert som «våken», men «noe vanskelig å få kontakt med», skriver Dagsavisen.

Syntombildet skal ifølge Fylkesmannen ha blitt undervurdert.

Mannen ble lagt på korridoren på Nevroklinikken. Etter en tur innom overvåkningsstuen havnet han igjen tilbake på gangen.

Dagen etter ble mannen igjen lagt på overvåkning. Årsaken til det ble ikke journalført.

Oppdaget ved en tilfeldighet
Da kveldsvakta kom på jobb ble vedkommende usikker på hvor mannen skulle plasseres. Derfor ble nevrologisk bakvakt kontaktet på telefon. Da vakta kom ut fra vaktrommet etter samtalen, hadde et ambulanseteam ved en tilfeldighet oppdaget at mannen var bevisstløs og ikke lot seg vekke.

Det tok lang tid før de Ahus-ansatte klarte å finne førstehjelpsutstyret de er pålagt å ha i stand. Da det omsider ble funnet, manglet ventilasjonsmasker.

Kritisk rapport
Ambulansepersonallet tok seg av mannen inntil han ble sendt videre til Rikshospitalet. Der døde han samme dag.

Les hele saken hos Romerikets Blad

Powered by Labrador CMS