Med BEST-metoden brukes fasilitator og simulering, etterfulgt av refleksjon.Jørn Finsrud.
– Tverrfaglige team viktig for pasientene
– Det er ikke så ofte at vi i ambulansen får være med og øve sammen med de andre gruppene i helsetjenesten. Derfor er det viktig å få ambulanseperspektivet inn i samhandlingskjeden.
Det sier May-Lill Klaudiussen som er paramedic i ambulansetjenesten på Senja. Hun er en av deltagerne som er med på fasilitatorkurs på legevakten ved Ringerike sykehus.
Ambulanseforum er på besøk når FørsteBEST har fasilitatorkurs på Ringerike. Der treffer vi også Geir Jøran Sara fra ambulansetjenesten i Alta, som er en av initiativtakerne. Han forklarer at hensikten med programmet er at hele team som deltar i behandling av pasienter også skal delta i treningen.
– BEST er ikke akuttmedisinske kurs, men skiller seg ut med at yrkesgruppene ofte trener hver for seg. Det er en metode for å trene lokale akuttmedisinske team i tidskritiske hendelser. Vi fokuserer på hvordan lagarbeidet i tidskritiske og stressende situasjoner med samhandling, ledelse og kommunikasjon. Dette er noe vi har holdt på med regelmessig siden 2007, forteller Sara.
Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet