Akutt psykisk helse

Fullt i konferansesalen i Stavanger.

– Hvordan bli enda bedre i møte med psykisk syke pasienter?

– Det første håndtrykket fra et ambulansepersonell kan være helt avgjørende for en person i en psykisk krise, sa en av arrangørene av Samhandlingskonferansen, Frode Bremseth.

Publisert Sist oppdatert

Fagfolk med fokus på psykisk prehospital medisin var i forrige uke samlet på Scandic Hotel Stavanger. Akkurat som ved Oslo HEMS Conference før i uken, var det tverrfaglig samarbeid som stod i fokus. Tittelen «Nok kompetanse til rett tid?» kunne gi en indikasjon på at dette ikke alltid er tilfelle. På konferansen var det i alle fall massivt med kompetanse. Her foreleste og diskuterte politi, advokater, ambulansepersonell, sykepleiere, leger, psykologer og forskere om hvordan bli enda bedre i møte med psykisk syke pasienter i krisesituasjoner.

Det motsatte kan skje

De rundt 200 deltagerne fikk høre om forskning på voldsepisoder i hverdagen til ambulansetjenesten og om hvordan best forholde seg i det avgjørende første møte med ulike pasientgrupper og problemstillinger. Videre fikk man en gjennomgang av hva jussen sier i forhold til tvang og maktbruk når man ikke finner andre løsninger i vanskelige pasientmøter. Psykiatrisk sykepleier Frode Bremseth minnet deltagerne på følgende påstand: «Jo sykere en person er somatisk sett, desto mer opplagt er det vanligvis for pasienten at hun eller han vil ha hjelp. I psykiatrien kan akkurat det motsatte skje. Veldig alvorlig psykiatriske tilstander der pasienten selv eller andre kan stå i livsfare grunnet tilstanden, vil pasienten ofte ikke ønske helsehjelp». Da trengs det nettopp nok kompetanse til rett tid – pluss kløkt og fleksibilitet.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS