Aktuelt

Vel framme i Tromsø

Dag 3: Team 113 har tilbakelagt over 50 mil, og har tatt en "hviledag" i Nordens Paris eller "Team113s paradis", etter 11 mil. Altaposten har møtt gjengen, og skrevet noen ord om hjelmbruk. Vi blir litt nærmere kjent med gjengen.

Publisert Sist oppdatert

Dag 3: Team 113 har tilbakelagt over 50 mil, og har tatt en "hviledag" i Nordens Paris eller "Team113s paradis", etter 11 mil.

Les mer om hvorfor Team113 sykler Nordkapp-Lindesnes

Turen fra Nordkapp til Lindesnes er godt i gang, og de jobber med få ut et budskap til hele Norge: Bruk hjelm når du sykler!

Les intervju i Altaposten: 113 på sykkel

Det fantastiske været fortsetter, og gradestokken er i pluss. Gjengen begynner å bli solbrent der de ikke har briller og hjelm.

Les om: tjuvstarten på dag 0

Bilder og inntrykk: Fra de 21 milene, to kilometrene og 24 metrene dag 1

Dag 2 med masse, masse bilder: Joik og hjelmmoral

De starta klokka 07.45 og var framme klokka 16. Da var jobbtiden over for Nordlys, så de hadde ikke mulighet til å møte gjengen for å spre budskapet om hjelmbruk. Undersøkelser viser at under halvparten av syklistene i Norge bruker hjelm. Og det er ikke noe mindre vondt å krasje med sykkel enn å være uten bilbelte. Triste resultater av manglende hjelmbruk er dessverre vanlig kost for ambulansepersonell. Mer om det en annen dag...

Les mer om dag 3 på Team113s egen blogg

- Vi begynner å få orden på morgenrutinen nå. Det er å stå opp tidligst mulig, og det er noen som har på seg hjelmen før vi spiser frokost, så det går unna. Så er vi ferdig alle sammen til vi drar. Vi hjelper hverandre å rydde, pakke og lempe utstyr i følgebilen, bager og svære plastikkbaljer med mat og ustyr og klær, forteller Torbjørn.

Nakensykling

Og Ambulanseforum får vite litt mer om sykling og klær enn vi visste fra før. (Ingen sykkelshorts her i gården, nei):

- Man bruker ikke truse når man sykler. Det kan man ikke, da blir man veldig sår i rompa. Det skal kun være padding i shortsen som skal gni mot huden.

Det er altså et morgenrituale med påføring av salve og diverse hudbeskyttende ting.

- Det er forresten ledig stilling som teamsmører! Eller massør! Jeg har lår som nyfødte kyllinger akkurat nå, forteller Torbjørn.

Anyone?...

Turmessig har de gått over fra joik til eventyr i dag. Gutten som kappåt med trollet - gjort om litt så det ikke egner seg verken for store eller små. Men ingen detaljer her.

Dagens Helge da?

- Nei, den er sensurert i dag.

Da går vi over til Karianne i stedet.

- Jeg har fått med meg både eventyr og sang i dag, men alle var litt preget av stigningen i går. Vi er ved godt mot alle mann, sier hun.

Snorking

Så hun er altså en av gutta?

- Man blir ikke kvinnelig i et sånt miljø som dette akkurat, så jeg har vel ikke noe valg? Jeg har ikke prøvd å bo i campinghytte med fire gutter før, det bar jo litt preg av kaos.

Noen spiser med hjelm på hodet, jeg har onepiecen min på. I går da vi leide hus i Djupvik fikk jeg pikerommet, og i dag har vi vært så heldig å få innlosjering på Clarion Bryggen Hotell til campingpris, så jeg lever et liv i sus og dus, med enerom. Ingen snorking.

Er det noen snorkere med på turen altså?

- Ja, snorking er det, men jeg har ikke merka noe til det. Jeg har kjøpt meg en sixpack med sov i ro, men har ikke fått bruk for den ennå.

Jeg er faktisk redd for at jeg snorker litt sjøl, og det ville egentlig være utrolig pinlig med en sixpack sov i ro, og så hører jeg ikke min egen snorking som bare blir høyere og høyere. Det ville jeg fått høre!

Siden det har blitt "lite" sykling, hjelmbrukformidling og desto mere biffspising på Speakers i dag, prøver vi i stedet å bli litt nærmere kjent med gjengen.

- Alle vi voksne spiste biff, Helge spiste spareribs. Og så gikk han i en hamburgerbod rett etter middag. Han smører matpakker fra klokka sju om kvelden og til han går og legger seg.

Hvordan er egentlig rollefordelingen i flokken? Er Helge barnet?

- Helge (25) er flasket opp fra lærlingstatus til å bli en solid fagarbeider i Asker. Han har masse energi når andre går tom, så lenge han får nok mat. Han har vært i Asker i fire-fem år nå.

- Torbjørn (38) er fiksern og ordnern. Han får til ting, avtaler, og snakker ting i orden. Vi er to makkerpar her (Karianne og Kjell, Helge og Tor), så han er litt makkerløs her. Men han er jo halvt makker med meg på kontoret, forteller seksjonsleder Karianne.

- Kjell (45-46?) er mentor og eldst på sykkelområdet, han begynte i Asker i 2003, var så borte en stund, og har kommet tilbake.

Kjell er fra Lofoten. Trenger vi si mer? Høy og med bred nordlandsdialekt. Åpenbart glad i sykling.

- Tor (48) er teknikeren. Han leser bruksanvisninger, og liker ikke å eie en dubbeditt uten å vite hva hver knapp kan brukes til. Han har orden i rekkene og ikke noe slinger i valsen, sier Karianne. Torbjørn skyter inn: Han har oversikt over strømforbruket sitt i 1982!

Det var selvfølgelig Tor som trådte til da det måtte mekkes litt på sykkelen til Torbjørn. - Den ble helbredet på stedet!

Og så var det Karianne (39 1/2) selv da. Hun begynte i ambulansetjenesten i Oslo i 1997, og har jobbet fast i Asker siden 2003 etter å blant annet å ha vært på AMK i Akershus. Hun er seksjonsleder og kjører cirka 80 prosent.

- Jeg er en godværssyklist og trives best på flatmark. Livet blir ikke helt det samme uten at den lyshåra fjolla sykler bak og roper vent på meg! Jeg nyter godt av bilen, innrømmer Karianne.

- I Kvænangfjellet kjørte jeg følgebilen og drev med forpleining i form av oppmuntrende tilrop og vann. Vi må jo rekke noen ferger.

Men etter fem og en halv mil på sykkel i dag, følte hun seg i sitt livs form. Så selvframstillingen er nok en smule beskjeden her.

Både Tor og Karianne gruer seg til å forlate gruppa på søndag, men skal slippe andre koster til.

- Men jeg skal hive meg på mot Lindesnes igjen.

Nå er det kveld, og tid for å legge seg og sette klokka på tipåhalvsju, og bare glede seg til det ringer...

Til høyre er fullmånen fra i går kveld.

- I morgen blir det veldig spennende! sier Torbjørn, men vil ikke røpe noe mer. Følg med, følg med!

Powered by Labrador CMS