Aktuelt

Dan Thomas Skilnand Harila (t.v.) i Ferno Mobility AS og  Lars Melby hos Ferno Norden Norway AS foran ambulanse.
PÅ NORGESTURNÉ: Dan Thomas Skilnand Harila (t.v.) i Ferno Mobility AS og Lars Melby hos Ferno Norden Norway AS.

Reiser Norge rundt med hybrid-ambulanse

En oppgradert utgave av Nilsson XC90-ambulanse har startet en lengre reise Norge på langs. – Dette er en bil som setter helt ny standard, sier leverandøren.

Publisert

Det er Ferno Mobility og Ferno Norden som har lagt ut på Norgesturné, og startet i går i Tromsø. Kursen har de satt sørover, innom helseforetak for helseforetak. Bilen er en nylansert, oppgradert utgave av Nilsson XC90-ambulansen, bygget om av Nilsson Special Vehicles, basert på Volvo XC90.

Bilen er en videreutvikling av Volvo-ambulansen. Med unike kjøreegenskaper, smarte og sikre løsninger har denne ambulansen satt standarden i markedet, sier salgssjef Dan Thomas Harila i Ferno Mobility AS som tar turen med salgssjef Lars Melby hos Ferno Norden Norway AS.

Ambulanse de kjører har to nye drivlinjer; Begge alternativene er hybride med bensinmotor kombinert med en elektrisk motor. Det gjør at toppmodellen T8 AWD har en total systemeffekt på hele 455 hestekrefter og 709 Nm i dreiemoment. Denne modellen har bensinmotor sammen med en ladbar elmotor. Det andre motoralternativet er B6 AWD som har 300 hestekrefter og 420 Nm i dreiemoment og er en mildhybrid som får strøm fra bilens egen drivlinje. Sykekupéen byr på oppgradert volum og med muligheter for personlige tilpassinger så vil den nye ambulanse kunne passe for de fleste i tjenesten.

Ser du ambulansen på veien, ser du enten en norsk eller svensk ambulanse - avhengig av kjøreretningen. Ambulansen er profilert med norsk fagmerking på den ene siden av bilen, mens på den andre siden har den svensk profilering.

– Innvendig er bilen utstyrt med de siste nyhetene fra Ferno Norden. Det spenner fra bårer og bæreutstyr til redningsteknisk utstyr, forteller Lars Melby i pressemeldingen.

– Vi er positivt overrasket og etter 2000 kilometer på veiene, så har vi enda tilgode å oppleve stølhet i kroppen, sier Harila etter besøket i Tromsø i går. I dag hår turen til Bodø, før den går videre sørover langs kysten.

Powered by Labrador CMS