Aktuelt

AMK Vestfold og Telemark. Arkivfoto: Jørn Finsrud.

Nye piloteringsdatoer for AMK Bergen og AMK Oslo

Det nå satt ny dato for oppstart av pilot av ny AMK IKT -løsning for AMK Bergen i 2024, og AMK i 2025.

Publisert Sist oppdatert

I alt er det 16 AMK-sentraler fordelt i Norge, og alle bruker AMIS for oppdragshåndtering og kartsystemet Transmed, som har vært brukt siden første AMK-sentral tok programmet i bruk på 90-tallet.

AMK-sentralene i Norge har gjennom flere år meldt inn behov for nye IKT-løsninger og ny funksjonalitet. De prehospitale tjenestene i Norge har utviklet seg voldsomt de siste årene. Og man trenger på bakgrunn av dette i mye større grad en før å bruke data til forskning, fagutvikling og virksomhetsstyring. Mye av den nye og ønskede funksjonaliteten er planlagt levert i prosjektets fase 2. I fase 1 vil man erstatte dagens funksjonalitet, dog med mye nytt utover dagens løsninger.

Terrorhendelsen 22. juli viste at samhandling på tvers av AMK-sentralene ikke fungerte godt nok. Tiden var inne for en ny løsning for AMK-sentralene for å være i bedre stand til å avlaste hverandre ved store hendelser. Derfor bestilte helseminister Bent Høie (Høyre) og departementet i 2017 et nytt oppdrag til de fire helseregionene. Året etter startet arbeidet med ny AMK IKT-løsning.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS