Streikefare

Norsk Flyteknikkerorganisasjon mener NHO Luftfart kommer til å spille med folks liv og helse. Bildet er av ambulansefly i Bodø.

– NHO Luftfart planlegger spill med folks liv og helse

Norsk Flyteknikkerorganisasjon går hardt ut mot NHO Luftfart.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Flyteknikkerorganisasjon (NFO) leverte plassoppsigelse for flyteknikerne i SAS, Norwegian og Widerøe 10. juni. NHO Luftfart svarte med å levere plassoppsigelse for flyteknikerne i Luftambulansen (Avincis) og ønsker dermed å involvere de i konflikten. I en pressemelding går NFO hardt ut mot NHO Luftfart. 

– Det fremstår som at NHO Luftfart planlegger et spill med liv og helse i forsøk på å fremtvinge tvungen lønnsnemd, noe som vil være et direkte misbruk av ordningen og som undergraver vår rett til arbeidskamp, sier leder Jan Skogseth i NFO. Videre skriver NFO i pressemeldingen at det er svært beklagelig, og oppsiktsvekkende at NHO Luftfart ikke er sitt ansvar bevisst i denne sammenhengen.

– Vi i NFO er fortvilet over at prinsipielle uenigheter er viktigere enn en uskyldig tredjeparts liv og helse. Våre medlemmer føler seg tråkket på og streikeviljen er stor for å bekjempe denne fagforeningsknusingen, fortsetter Skogseth.

De skriver videre at dersom partene ikke kommer til enighet vil NFO gjennomføre en ansvarlig streik, som ikke rammer flyvinger som er kritisk for liv og helse.

– Vi håper NHO Luftfart har samme innstilling, selv om de nekter å formalisere en enighet og felles forståelse om dette.

Den 19. og 20. juni skal NFO og NHO Luftfart møtes hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning etter bruddet i forhandlingene i mai.

Powered by Labrador CMS