Aktuelt

markedssjef Erland Kroken i stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Marit Ribes minnepris: Kjenner du noen som fortjener den?

Hvem fortjener Marit Ribes minnepris for sitt arbeid innen akuttmedisin for 2023?

Publisert Sist oppdatert

Marit Ribes minnepris deles ut årlig til personer som har utvist særlig stort engasjement og som har gjort en forskjell innen akuttmedisin og flymedisin.

– Vet du om noen som gjør en forskjell, og som fortjener å hedres for sitt arbeid innen akuttmedisin, spør markedssjef Erland Kroken i stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Har du forslag, kan du sende de inn her

Pioner

Flysykepleier Marit Ribe (1959 – 1989) var en av pionerene innen luftambulansetjenesten i Norge. Hun omkom i en ambulanseflyulykke ved Langfjelltind i Troms 14. november 1989. Marit Ribes minnepris ble opprettet for å hedre hennes minne, og for å bidra til at hennes engasjement og arbeid for akutt skadde og syke utenfor sykehus blir ført videre.

Etter ønske fra familien håndteres minnefondet i dag av Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og prisen deles ut av stiftelsen i samarbeid med Marit Ribes familie.

– Kom med forslag

Kroken forteller at hele det prehospitale akuttmedisinske miljøet kan komme med forslag til mottagere av prisen.

I vedtektene for prisen står det at tildelingen skal skje i henhold til følgende kriterier:

  1. Kandidaten har vist et særlig stort engasjement enten gjennom lang og tro tjeneste, eller ved bidrag som har fremmet forskning, opplæring og videreutvikling innen medisin, flyoperative eller redningstekniske forhold i luftambulansetjenesten.
  2. Både operativt personell og personer som på en eller annen måte er tilknyttet eller har jobbet for å støtte luftambulansetjenesten kan nomineres.
  3. Kandidaten kan både være aktive eller ha avsluttet sin tjeneste eller yrkesaktive karriere.

I fjor fikk overlege Jan Erik Nilsen den gjeve prisen.

– Nå skal altså Marit Ribes minnepris for 2023 deles ut. Minneprisen består av et pengebeløp på 25 000 kroner som brukes etter prisvinnerens eget ønske, samt et diplom, avslutter Kroken.

Powered by Labrador CMS