Ambulanse

Det er store forskjeller på transportavstand med ambulanse i Norge.

Lange avstander og store forskjeller

Forskjellene på transportavstander er store, fra et snitt på under 30 kilometer pr oppdrag til over 180 kilometer.

Publisert Sist oppdatert

Mye begynner å bli likt i ambulanse-Norge. Responstider, grunnutdanning, bilpark og uniformering skiller ikke mye fra det ene helseforetaket til det andre. Men forskjellene dukker fort opp når alarmen går, og i denne artikkelen skal vi kikke litt på forskjellene i tidsforbruk og kjørelengde ute i det ganske land.

Responstiden skal være rimelig likt, iallfall som et utgangspunkt. Men med stadig økende oppdragsmengde i nesten alle tjenestene, forutsetter det at det er en ledig bil i garasjen eller på hjulene i nærområdet. Den utfordringen er selvsagt mye større på en mindre stasjon litt ute i provinsen. Mange av disse stasjonene har kun en ambulanse, og er man på tur til sykehus med pasient kan det gå lang tid før man kan respondere. Det kan også være rimelig langt til nærmeste nabostasjon med tanke på backup.

På en bynær stasjon har man ofte flere ambulanser å spille på. Skulle alle være på oppdrag, er det vanligvis ikke lange avstanden til en nabostasjon som kan hjelpe i nøden. Og med et godt utbygd veinett langs de større byene, er det ikke lenge før pasienten er betjent. Flere av de større bystasjonene har også ofte reserveambulanser på stallen, som man kan ty til i nødstilfeller.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS