rsk Førstehjelpsråd og Push Pust lanserer det de mener er årets viktigste låt med plateselskapet Tylden.
PRATE SMILE LØFTE: Norsk Førstehjelpsråd og Push Pust lanserer det de mener er årets viktigste låt med plateselskapet Tylden.

I fjor ble det en slager - nå er ny låt lansert

Årets viktigste kaller Push Pust og Norsk Førstehjelpsråd den nye låten som lanseres i dag.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Norsk Førstehjelpsråd at årets artist er Førstehjelper1 Ulrik, og låta «Prate Smile Løfte». De satser også i år på fengende låt, og denne gangen blir det en  lettfattelig sang som tar for seg viktige tegn på hjerneslag. Låte presenters på en måte som barn i alle aldre enkelt kan forstå og huske.

– Vi tror låta vil få stor oppmerksomhet hos de voksne også, skriver Norsk Førstehjelpsråd i pressemeldingen. Se innspillingen av låten nederst i artikkelen.

Fjorårets låt «Push Pust» om hjertestans, ble en stor suksess med mer enn 14 millioner avspillinger så langt. Push pust er en ideell samarbeidsorganisasjon til Norsk Førstehjelpsråd og oppstod på bakgrunn av et initiativ fra to ambulansearbeidere ved Universitetssykehuset Nord-Norge. De skal gi barn, unge og kanskje enda flere lyst til å lære mer om førstehjelp.

Thomas Berg Green er daglig leder i Norsk Førstehjelpsråd. Han forteller at cirka 10.000 personer får hjerneslag hvert eneste år i Norge.

– I snitt dør det to millioner hjerneceller hvert eneste minutt.Prosessen kan stanses dersom man raskt får behandling. Derfor er det viktig å dele kunnskap om hvordan et hjerneslag kan se ut og

øke forståelsen for at man ikke bør vente å se, men ringe 113. Låta er laget med et viktig budskap, hvordan man kan gjenkjenne et hjerneslag, sier Berg Green.

Låta «Prate Smile Løfte» er tilgjengelig på alle strømmetjenester fra 30. august.

- Alle kan gi førstehjelp, sier Kenneth Jensvold Markussen. Årsaken til at vi retter fokus mot barn, er at de kan være tilstede hvis foreldre eller besteforeldre rammes. Vi ser også at barn er gode ressurser for å dele kunnskap med oss voksne.

Norsk Førstehjelpsråd mener årets låt blir nok en suksess som vil bidra til å redde enda flere liv! Låte er lansert med plateselskapet Tylden.

Powered by Labrador CMS