Aktuelt

Ambulanser i Finnmark skal ha vært bemannet med bare én person 47 ganger
Ambulanser i Finnmark skal ha vært bemannet med bare én person 47 ganger.

Flere oppdrag bemannet med én person i Finnmark

Flere ambulanseoppdrag i Finnmark har blitt gjennomført med bare én person. Fagforbundet og Legeforeningen frykter for pasientsikkerheten, og skriftlig spørsmål er sendt til helse- og omsorgsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Ambulansetjenesten i Finnmark står overfor store utfordringer, der bemanning og tilgjengelighet har nådd kritisk nivå. Fagforbundet og Legeforeningen har ifølge Altaposten lenge uttrykt bekymring for beredskapen i fylket, og de siste tallene viser en negativ utvikling: Det har vært minst 47 tilfeller i juni og juli hvor ambulanser ble bemannet med kun én person, ifølge tall fra AMK, skriver NRK. Dette er i strid med akuttmedisinforskriften, som krever at ambulanser skal være bemannet med minst to fagpersoner for å sikre trygg pasienttransport.

Ifølge Frank Stokvold, foretakstillitsvalgt i Fagforbundet, har flere medlemmer i ambulansetjenesten rapportert om situasjoner der de må håndtere oppdrag alene. Han mener at dette er ikke bare i strid med forskriftene, men setter også pasienter i fare. I noen tilfeller har leger blitt sendt ut alene på 113-oppdrag for å vurdere om det er behov for en ambulanse, noe som i praksis undergraver hensikten med beredskapsordningen, melder NRK.

Mener beredskap og sikkerhet er truet

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS