Aktuelt

Mona Fagerås (SV) er bekymret for beredskapen på Lofoten, og har sendt et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren.

Bekymret for ambulanseberedskapen i Lofoten

I et skriflig spørsmål til helse- og omsorgsministeren spør Mona Fagerås om når regjeringen kommer med melding om ambulansetjenesten, og om den vil kunne stoppe Nordlandssykehusets planer om å redusere beredskapen i Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Mona Fagerås (SV) nylig stilte et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap). Bakgrunnen for spørsmålet er Nordlandssykehusets forslag om å kutte i ambulanseberedskapen, noe som ifølge Fagerås skaper uro blant befolkningen og nødetatene i regionen.

I sitt spørsmål til ministeren trekker Fagerås frem at regjeringen for tiden arbeider med en stortingsmelding om de akuttmedisinske tjenestene. Meldingen skal blant annet fokusere på responstid og faglig standard for ambulansetjenesten. Samtidig uttrykker Fagerås bekymring for at Nordlandssykehuset planlegger en nedbygging av ambulansetjenesten i Lofoten, uten at det er gjennomført en konsekvensutredning.

Forsvarlig helsehjelp

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS