Hopp til hovedinnhold
Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Webinar: Sepsis

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Sepsis er temaet på Ambulanseforum og "Du puster for fort" sitt første webinar i 2022. Tilstanden utvikler seg raskt. Det er derfor viktig at ambulansepersonell gjenkjenner symptomene i tidlig fase av forløpet.

Ved sepsis er det vanlig at pasienten selv ikke forstår at hun har en infeksjon før vedkommende er alvorlig syk. Tilstanden er livstruende og jo raskere antibiotikabehandlingen starter, jo større er sjansen for å redde organfunksjonen og liv.

Derfor er det svært viktig at helsepersonell kjenner igjen symptomene på sepsis i en tidlig fase.

Det finnes ikke nøyaktige nasjonale tall for hvor mange som utvikler sepsis hvert år, men ifølge Geminisenter for sepsisforskning kan man anta at rundt 10 000 nordmenn rammes av sepsis hvert år, og at tre til fem tusen mennesker dør av tilstanden hvert år.

Ved å delta på vårt webinar om sepsis skal du blant annet få lære mer om hvilke symptomer du som ambulansearbeider skal se etter ved mistanke om sepsis, og hva som skiller sepsis hos barn og voksne.

Dato: 30. mars

Tid: Kl. 17.30 - 19.50

Pris: Kr 299,-.

Plattform: YouTube, lenke kommer én time før webinaret starter.

Påmelding

Påmelding gir tilgang til Ambulanseforums plussabonnement i tre måneder. Her kan man se foredragene og artiklene i forbindelse med webinaret i etterkant, samt webinarene vi har hatt tidligere.

NB: Abonnementet må sies opp på post@ambulanseforum.no før abonnementstiden er omme, ellers blir det automatisk fornyet.

Er du allerede abonnent? Send e - post til: post@ambulanseforum.no for påmelding.

Program og tider

17.30 - 17.35 : Åpning og velkommen

Thomas Berg Green, paramedic og jobber som daglig leder for Norsk Førstehjelpsråd og som seniorrådgiver for NAKOS og Ole Kristian Andreassen,  mannen bak podcasten: «Du puster for fort» og paramedic ved Oslo Universitetssykehus ønsker velkommen.

Still gjerne spørsmål på chat underveis.

17.35 - 18.10: Den nyeste forskningen på sepsis

Randi Marie Mohus, overlege i anestesiologi ved anestesiavdelingen ved St. Olavs hospital. Doktorgradsstipendiat om temaet sepsis ved Geminisenter for sepsisforskning i Trondheim.

18.10 - 18.20: Pause

18.20 - 18.55: Hva kjennetegner sepsis hos barn?

Ingrid Berg Jørgensen, ambulansearbeider og LIS - lege i pediatri ved St. Olavs hospital.

18.55 - 19.10: Pause

19.10 - 19.45 : Prehospital sepsisbehandling

Lars - Jøran Andersson, spesialist i anestesiologi, og jobber til daglig som helikopterlege og flylege i Harstad og Tromsø. Doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø der han forsker på prehospitale sepsisforløp.

19.45 - 19.50 : Avslutning

Thomas Berg Green og Ole Kristian Andreassen

Det kan bli endringer på tidspunkter.

Spørsmål? Send mail til :post@ambulanseforum.no