Hopp til hovedinnhold


Virksomhetssjef etter kritikk: Militære har rett kompetanse for ambulansjobb

Socialstyrelsen (tilsvarende Helsedirektoratet) anser at ambulansepersonell som arbeider sammen med sykepleiere bør ha minst hjelpepleierutdanning. Men virksomhetssjef Elisbeth Hellström anser at de militære ambulanseførerne har den kompetanse som trengs, melder P4 Skaraborg

– Alle har en pleieutdanning siden de har fått en introduksjon og hospitering hos oss, som er mer enn hva de fleste ferievikarene har. Introduksjonsutdanningen er eksakt den samme for alle våre ferievikarer, sier Elisabeth Hellström, virksomhetssjef for ambulansetjenesten i Skaraborg.
Når det gjelder hvem som bestemmer hvilken kompetanse ambulanseføreren skal ha, så ligger ansvaret hos arbeidsgiveren. Fra Socialstyrelsens side anser man at en hjelpepleierutdanning er et rimelig minimumsnivå.
Yrkeserfaring fra ambulansevirksomhet er også noe man verdsetter høyt for å kunne håndtere vanskelige situasjoner der både kompetanse og erfaring kan få en avgjørende betydning. En erfaring Hellström mener at de militære ambulansebehandlerne har.
– De er jo vant til å jobbe i denne rollen, og å komme ut for mange uforutsette situasjoner. De håndterer de deler man skal kunne håndtere i kommunikasjon og kjøring av bilen. Det har de helt klart for seg, sier Hellström.
Les mer om saken hos P4 Skaraborg