Hopp til hovedinnhold


Vil at nødetatene skal trene sammen i Lunde

Torsdag ble planene for Sagamoen i Lunde lagt fram for justisminister Anders Anundsen. Han var positiv til initiativet, melder Telemarks Avis.

De store industrilokalene i Lunde har allerede blitt brukt til trening for politiet, og nå håper politikerne å kunne utvide tilbudet. Målet er en stor treningsenhet for både politi, brann og ambulansepersonell, samt frivillige organisasjoner.

BEHOV

Og selv om justisministeren ikke kunne love noe etter informasjonsmøtet, passer et slikt initiativ godt med det bildet som blir tegnet av framtiden for de ulike nødetatene.

– Politiet øver mer nå enn det de gjorde før, og det kommer også til å bli enda større behov framover. Verden er dessverre sånn at det blir stadig flere skarpe situasjoner og flere terrortrusler. I tillegg kommer også ulykker og katastrofer.

Det er i tillegg et behov for at alle nødetatene skal kunne øve sammen, siden de ofte samarbeider om oppdrag.

– Det er utrolig viktig at nødetatene får øvd sammen. Det har tidligere vært en tendens til at alle har vært litt for opptatte med sitt, men det er helt nødvendig med koordinering og realistiske øvingsforhold dersom vi skal få den riktige kompetansehevingen. Behovet for samhandling vil bare øke, fastslår Anundsen.

Les mer om saken hos Telemarks Avis