Hopp til hovedinnhold


Ulykkene sto i kø fredag den 13

Det var skikkelig fredag den 13. på helsefronten i Alta. Alle ambulanser var på tur, enten til eller fra Hammerfest på fredag den 13. Hjerteinfarkt, beinbrudd og andre akuttsituasjoner sto på dagsorden.

Det var skikkelig fredag den 13. på helsefronten i Alta. Alle ambulanser var på tur, enten til eller fra Hammerfest på fredag den 13. Hjerteinfarkt, beinbrudd og andre akuttsituasjoner sto på dagsorden, skriver Altaposten.

Til slutt måtte den gamle reserveambulansen utkalles, og gjorde tjeneste for AMK-sentralen med ambulansepersonell innkalt fra bakvakt. En stund kjørte både drosjer, minibusser og privatfolk rundt på skadde med beinbrudd og andre skavanker.

Alta er stor

– Vi har blitt en stor by. Akkurat på fredag den 13. fikk vi en del av det som vi kaller "samtidighetskonflikter". Flere alvorlige hendelser skjedde samtidig, og vi hadde kun akuttbilen tilgjengelig her i Alta, mens de andre var på tur til eller fra sykehuset i Hammerfest, sier kommuneoverlege Frode Øvrejord.

Han slår fast at det var travle vakter på fredag den 13. Det var snakk om både et par hjerteinfarkt og ødelagt hofte samtidig, med dager.

– Det var også fredag den 13.?

– Jo, jeg skjønner hvor du vil.

– Betyr dette at vi trenger flere ambulanser permanent på vakt her i Alta?

– Vaktordningen på ambulanser er god nok, men det må i hvert fall ikke bli en reduksjon på denne siden, fastslår kommuneoverlegen.

Les mer om saken i Altaposten