Hopp til hovedinnhold
Ambulansesjef Per Øivind Sørgård. Foto: Universitetssykehuset i Nord-Norge


Slik skal de nye ambulansene gjøre jobben lettere

– Dette var jo genialt! Er det så enkelt?

Gledesutbruddet tilhører ambulansearbeider Sunniva Nyvoll, idet hun tar i bruk den spiller nye ambulansens store nyvinning: Elektrisk båre, skriver Folkebladet (krever innlogging).

– Jeg har veldig gode erfaringer med denne båra. Dette kommer til å spare mange rygger, sier Nyvolls kollega Øystein Emaus – som har tre års praksis med elektriske bårer fra sin tidligere jobb sørpå.

Ambulansene, som er av typen Volkswagen Crafter, har blitt kjøpt inn via nasjonale anbud over en seksårsperiode. 

Slipper tunge løft

Fredagens opplæringsøkt ved ambulansestasjonen kommer som følge av at UNN har fått tre nye ambulanser.

– Disse går inn i vår ambulansepark – som teller 46 biler som dekker Burfjord til Tysfjord – om et par uker, sier Per-Øivind Sørgård, leder for ambulanseavdelingenved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Bårene løfter og senker seg selv ved hjelp at batteri, som er et pluss forambulansefagarbeidernes – som er vante med å løfte og skyve på pasienter også i de aller tyngste vektklassene.

– Nå løfter båra seg selv, og den dyttes enkelt inn i bilen – som gir bedre HMS forambulansefagarbeiderne, sier Sørgård.

Håper på lavere sykefravær

Avdelingslederen legger ikke skjul på at det kan bli stor slitasje på mannskapet som er vante med mange utrykninger, som i Tromsø.