Hopp til hovedinnhold


Skal effektivisere pasientreiser

Til høsten lanseres et nytt bestillingssystem for pasientreiser, og neste år kommer en ny digital plattform for registrering av enkle pasientreiser, ifølge Dagens Medisin.
Under pasientreisekonferanse i Trondheim 9. og 10. juni ble fremtidige digital løsninger for pasientreiser presentert, skriver Helse Midt-Norge på sin nettside.
Mindre byråkrati
Nytt system skal gi et bedre tilbud til pasienter som trenger transport. Det skal bli enklere å få refundert penger fra en pasientreise, og det innføres en enkel standardsats for kilometer.
Det nye digitale systemet skal også gjøre det betydelig enklere å samordne turer. I dag legges alle turene inn manuelt.
– Det som er viktig nå, er å måle resultater fortløpende. Slik får vi vist om det var riktig å ta i bruk det nye transportsystemet, uttaler Henrik Krogstad, regional representant i Pasientreiser for prosjektet Samkjøring og alternativ bestillingsløsning.
Den nye løsningen omfatter også en karttjeneste, med informasjon om hver holdeplass og takstsone.
2,5 milliarder kroner
Hvert år brukes det 2,5 milliarder kroner på pasientreiser her til lands. Det er 18 pasientreisekontorer i Norge, og i 2013 ble det gjennomført 4,6 millioner pasientreiser uten rekvisisjon og 4 millioner reiser med rekvisisjon, ifølge Helse Midt-Norge.
Les mer om saken hos Dagens Medisin