Hopp til hovedinnhold


– Nå må vi samles

– Nå har det vært så mye fram og tilbake i så mange år om hvor det nye sykehuset i Vestre Viken skal ligge, at jeg synes smertegrensen er nådd, sier Fremskrittspartiets Morten Wold til Dagsavisen.
I forkant av Vestre Viken HFs forslag om lokalisering på Brakerøya ga mange politikere i Drammen uttrykk for at denne saken er for stor til å konkludere for raskt.
- Det skrikes etter et nytt sykehustilbud i drammensområdet så nå er det viktig at alle som har innflytelse trekker i samme retning. Det betyr nok at vi alle må være med på noen kompromisser underveis. Det viktigste nå er at sykehuset bygges og at det skjer så fort som mulig.
Kongsberg kan forsvinne
Administrerende direktør ved Vestre Viken HF sa på pressekonferansen i forrige uke at Kongsberg vil være et sykehus som må legges ned. Muligens med noen modifikasjoner.
Morten Wold mener at det er ambulansetjenesten som er viktigst når det kommer til akutte hendelser og mener derfor at kjøretida fra Kongsberg til Drammen ikke er grunn god nok for å si nei til Brakerøya.
– Nå er det ikke sånn at det er et eksisterende akuttilbud på Kongsberg i dag heller. Dessuten så er det viktigere at ambulansen kommer når den skal, enn at sykehuset ligger nærmere der du bor. Kommer du deg først inn i en ambulanse tror jeg ikke det gjør noe med de ekstra minuttene med kjøring, sier Wold.
Les mer om saken hos Dagsavisen