Hopp til hovedinnhold


Lam etter festkveld

Anne Strugstad falt ned en trapp natt til 1. mai og ble bevisstløs. Hun ble sendt til pumping av ambulansepersonellet og våknet opp som lam, forteller Dagbladet. Anne er med i en episode av «Liv og død» som går på TV Norge.
Anna Strugstad (25) hadde fått bytta jobbvakta hun egentlig var satt opp på for å kunne dra ut på byen med vennegjengen.
De var på vorspiel hos en venninne, og bestemte seg for å dra ut.
– Hele kvelden var helt fantastisk. Vi hadde det utrolig gøy, vi danset og tullet, sier hun.
Men da hun og en venninne hadde vært på toalettet, tok kvelden raskt en annen vending.
– Da venninna mi kom ut av doen lå jeg som en ball nederst i trappa, bevisstløs. Det er uvisst hva som gjorde at jeg falt, jeg husker ingenting, sier hun.

– Det er helt svart

Strugstads venninne la henne i stabilt sideleie og ringte etter hjelp. Ambulansepersonalet antok at Strugstad hadde drukket for mye, så hun ble sendt til pumping.
– Jeg lå ganske lenge der før de merket at jeg ikke kunne bevege på armer og bein. Jeg hadde knekt nakken, sier hun.
Hun husker små glimt av at hun lå i sykesenga, og at moren hennes og en venninne stod ved senga. Men det første øyeblikket hun faktisk husker, er etter at hun hadde blitt operert.
– Det er helt svart. Det gikk ikke opp for meg hvor alvorlig det var før jeg kom til Sunnaas rehabiliteringssenter. Da fikk jeg en «realitycheck» på hvordan framtiden kom til å bli, sier hun.
Strugstad er ikke komplett lam i kroppen, men har delvis lammelser fra brystet og ned. Hele kroppen fra under nakken er skadet.
Les mer om saken hos Dagbladet