Hopp til hovedinnhold


Kan bli ny ambulansekamp

I går ble det avholdt folkemøte angående Lund-ambulansen på Lundetun. Representanter fra Helse sør og Helse vest samt Lund kommune fortalte litt om avgjørelsen og hvordan de nye rutinene, skriver Avisen Agder.
I tillegg fikk publikum en mulighet til å delta - og da kom det frem at flere er villige til å bidra til å finansiere ambulansen.

Kinosalen i Lundetun på Moi ble raskt fylt opp da Lund kommune inviterte til folkemøte.

Tanken var å informere og svare på spørsmål relatert til de nye rutinene. Etter at ordfører og representanter fra Helse sør og Helse vest hadde hatt sine innlegg, var det publikums tur til å kommentere.

Det var da Svein Arild Bringedal entret talerstolen publikum virkelig spisset ørene og svarte med trampeklapp.

Han har engasjert seg i ambulansesaken, og har på eget initiativ kontaktet flere potensielle økonomiske bidragsytere.

– Jeg har tro på at dette kan ordnes. Det er flere aktører i næringslivet som er villig til å bidra, sa han til forsamlingen.

Skulle ambulansen i Lund reddes måtte Lund kommune ut med i overkant av én million kroner årlig. Det kom formannskapet frem til at de ikke kunne tillate seg i kommunens dramatiske økonomiske situasjon.

I tilleg ble det gjentatte ganger presisert at det ikke kun handlet om økonomi.

Lund-ordfører Pål Ravndal og leder for ambulansetjesten til SUS Johannes Lokøy var tydelige på at det var vanskelig å finne kvalifiserte folk.

– Jeg tviler på at selv om Lund hadde bevilget den millionen det er snakk om, at vi uansett ville beholdt ambulansen. Det handler også om kompetanse og folk, sa ordfører Pål Ravndal til Agder etter møtet.

Les mer om saken hos Avisen Agder