Hopp til hovedinnhold


– Ikke gå deg bort på ukedager

Frivillige organisasjoner sliter så mye med å skaffe folk som kan være med på leteaksjoner at de nå ber folk om å unngå å gå seg bort på ukedager.

Frivillige organisasjoner sliter så mye med å skaffe folk som kan være med på leteaksjoner at de nå ber folk om å unngå å gå seg bort på ukedager, skriver NRK.

Les også på NRK: Dyster skredsesong - åtte omkommet

Landsrådsleder Jahn Petter Berentsen i Norges Røde Kors Hjelpekors forteller at det er vanskelig å skaffe nok folk med nødvendig kunnskap til redningsaksjoner.

Kvier seg for å be om fri

- Folk kvir seg for å be om fri fra jobben. Presset fra arbeidsgivere er med på å gjøre at vi har problemer med å få løst ut folk. Fortsetter utviklingen, vil dette føre til dårligere sikkerhet, sier han til Bergens Tidende.

For ti år siden var situasjonen annerledes. Da kunne han kontakte ett hjelpekorps og få nok frivillige til å stille opp. Nå må han innkalle flere hjelpekorps fra et større område for å få nok folk.

Norsk Folkehjelp har også merket at det er blitt vanskeligere å få de frivillige til å stille opp i arbeidstiden.

Ikke gå deg bort på hverdager

- Satt på spissen bør du ikke gå deg bort på hverdager mellom åtte og fire. Vent til helgen, sier organisasjonssjef Anne Cathrine Seland.

Les mer om saken på NRK