Hopp til hovedinnhold


Her filmer hun seg selv mens hun får hjerneslag

Legene nektet å tro på Stacey - helt til hun viste dem dette opptaket, ifølge TV2.

Stacey Yepes (49) hadde over lengre tid følt seg dårlig, og hadde ved to anledninger opplevd prikking i venstre kinn. Munnviken hang og hun hadde vansker med å prate.

Til tross for at alt dette kan være symptomer på slag, fikk Stacey bare beskjed av legene om at det skyldtes stress, og rådet henne til å lære seg pusteøvelser.

Stacey, som jobber som advokatsekretær, var sikker på at noe var noe alvorlig galt, og bestemte seg for å ta saken i egne hender.

Tredje gang det begynte å prikke i kinnet, stanset hun bilen og tok opp kameraet for å dokumentere det som skjedde. Det kan ha reddet livet hennes.

Det var ikke stress Toronto-kvinnen hadde hatt, men små hjerneslag.

– Dette skjer igjen. Det prikker på venstre side. Jeg aner ikke hva som skjer med meg, sier hun i videoen. Hun prøver seg på noen av pusteøvelsene hun har lært seg, men dette hjelper ikke.

Ingen tvil om hva som skjedde

Dagen etter oppsøkte hun Toronto Western Hospital. Legen som fikk se opptaket, var skråsikker på at Stacey hadde hatt et såkalt transitorisk iskemisk anfall (TIA), populært kjent som et mini-slag.

Hjerneslag er en fellesbetegnelse på sykdomstilstander som skyldes en plutselig forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen.

Stacey ble umiddelbart satt på kolestorolsenkende medikamenter, samt blodfortynnende medisiner, og har siden ikke hatt flere hjerneslag.

– Ikke film, ring nødnummeret

Ekspertene mener at Stacey burde ha ringt ambulanse i stedet for å filme seg selv.

– Får du symptomer på slag, så er det bare én ting å gjøre. Det er å ringe 113. Du må komme deg på sykehus raskest mulig, sier leder for Norsk forening for slagrammede, Arne Hagen til TV 2. 

Les mer om saken hos TV2