Hopp til hovedinnhold


Etterforsker dødsfall på sjukehuset

Politiet etterforsker i tillegg mulig svikt i kommunikasjonen mellom pasient og legevaktslege, AMK-sentralen og sjukehuset i forkant, melder Sunnmørsposten.
En pasient døde i etterkant av et «mindre kirurgisk inngrep» ved sjukehuset. Politiet etterforsker nå om leger og helsepersonell har opptrådt uforsvarlig.
– Det vil også bli vurdert hvorvidt Ålesund sjukehus var forsvarlig organisert, sier politiadvokat Cathrin Remøy ved Sunnmøre politidistrikt.
Etter hva Sunnmørsposten erfarer, skal pasienten ha vært gjennom en mindre operasjon. Senere tok vedkommende kontakt med legevakten i hjemmekommunen, for så å bli sendt tilbake til sjukehuset. Så døde pasienten. Hendelsen skjedde i slutten av januar i år.

Lege varslet politiet

Det var en lege ved sjukehuset som varslet politiet.
Politiet sendte fredag saken til fylkeslegen for at de skal ta stilling til påtalespørsmålet.
– Fristen for å svare på dette er seks måneder etter at de fikk kunnskap om hendelsen, forklarer politiadvokat Remøy. Ifølge postlistene til Fylkesmannen gikk første melding fra politiet 13. februar, altså for nesten et halvt år siden. Dermed begynner det å haste for Helsetilsynet.

Alvorlig

Fungerende fylkeslege Cato Innerdal hos Fylkesmannen brukte fredag ettermiddag kun timer på å behandle saken og sende den til Statens helsetilsyn.
Han mener det unaturlige dødsfallet, med tanke på hendelsesforløpet og utfallet, er en av de alvorligste tilsynssakene Fylkesmannen har hatt på sitt bord i år, blant 67 andre tilsynssaker.
Les mer om saken hos Sunnmørsposten