Hopp til hovedinnhold


Bruker fotografering som rekreasjon

Ambulansearbeider Kjetil Janson i Narvik bruker fotograferingen som rekreasjon i et liv som går altfor fort, ifølge ham selv, skriver Fremover.

– Å kunne stoppe opp for å fange øyeblikket, har vel blitt en lidenskap. Fotosekken som til tider er altfor tung, drasses med over alt, sier han.

44-åringen synes ikke det er vanskelig å svare på hvorfor han bor i Narvik.

– Nei, jeg er født og oppvokst i Vassvik på 1970-tallet, og har aldri vurdert å reise her i fra. Det er jo verdens nydeligste landsdel med både dramatiske fjell, fjorder, romantiske sommernetter og harde vinterstormer til idyllisk pudderføre i fjellet midt i byen, svarer han.

I fjor sommer vant han Fremovers konkurranse. Han fikk faktisk hele 43,7 prosent av stemmene for sitt vannskibilde av Tommy Simonsen. Fotografiet på andreplass fikk tilsvarende 14,4 prosent.

Men Kjetil Janson ble ikke født inn i en ambulanse. De fleste har nok hatt mer med ham å gjøre på utelivsfronten.

– Jeg jobbet i utelivet siden jeg var 13 år gammel. En fantastisk tid så lenge man er ung. Da jeg begynte å bli voksen, for cirka 10 år siden, tok jeg fagbrevet som ambulansearbeider og stortrives med utfordringene og ikke minst kontakten med mennesker. Jo, jeg er kanskje litt i overkant sosial, humrer han.

Les mer om saken hos Fremover