Hopp til hovedinnhold


Ambulansestasjon på dugnad

I årevis holdt ambulansefolkene i Mehamn til i en leid garasje og et kott – til stasjonssjef Inge Nygård og mannskapene fikk nok og bygde seg en ny ambulansestasjon i det gamle folkebiblioteket, melder NRK Sápmi.
Og Nygård skryter av mannskapet sitt:
– Jeg har verdens beste ansatte! Uten dem hadde det ikke gått. Men alle så at her hadde vi muligheten til endelig å få gode arbeidsforhold og lokaler som egnet seg, så da la vi breisida til alle sammen.
– Jan Egil Blix i Senter for drift og eiendom i Finnmarkssykehuset må også berømmes. Han har vært arkitekten for dette, og han har vært fenomenal, sier stasjonssjef Nygård.
Det begynte med at det gamle folkebiblioteket i Mehamn skulle flyttes til skolen. Da ble det plutselig ledig et kommunalt bygg bare én kilometer fra der hvor ambulansestasjonen var klemt inn i en leid garasje og ett lite siderom. Nygård og mannskapet så en mulighet:
Ambulansefolkene fikk i stand et møte med kommunen og forhørte seg med helseforetaket om hva de kunne få til. De fikk overbevist kommunen om at det var bra at gammelbiblioteket kunne fortsette som et offentlig bygg til beste for befolkningen, og fikk til slutt kjøpe det for 300.000.
– Så fikk vi et totalbudsjett for kjøp og ombygging på 2 millioner, og startet arbeidet med arkitekt og planlegging av ny stasjon, fortsetter Nygård.

Snekkerlag ble redningen

Men så meldte problemene seg. Nygård la ut anbud og fikk tilbud som lå fra 3,5 til 5,5 millioner. Det var nokså langt unna de to millionene han hadde i budsjett. Der og da virket drømmen om ny ambulansestasjon som nettopp det: bare en drøm.
Les mer om saken hos NRK