Hopp til hovedinnhold
Fra Sykehuset Innlandets ambulansemesterskap i 2019. Foto: Tor Aage Hansen / Du puster for fort


AmbulanseForum holder digital konferanse den 26.–27. mai 2021

En fysisk konferanse kan forhåpentligvis gjennomføres fra den 6.–8. september 2021.

Den digitale konferansen flyttes fra begynnelsen av mai til slutten av mai.

Ambulanseforum har flyttet konferansen noen ganger nå. Nå planlegges derfor en digital konferanse i slutten av mai 2021 og en fysisk konferanse i midten av november 2021.

En god innholdsmessig konferanse, med de sikkerhetstiltakene som er nødvendig så lenge covid-19 er en utfordring i Norge, planlegges til høsthalvåret i 2021.

Flyttes tilbake til store lokaler

– Vi flytter konferansen tilbake til Thon Hotel Oslo Airport. Der er det stor plass både i utstillingsområdet og foredragssalene, slik at man kan unngå for tette forsamlinger av folk, sier Bjørg Bellika, daglig leder i Ambulanseforum.

Datoene som først var satt til begynnelsen av februar, ble flyttet til 3.–5. mai, deretter videre til 6.–8. september og nå endelig til 15.–17. november.

– Vi håper det går an å ha større arrangementer igjen da, og ser fram til å ønske deltakere, utstillere, foredrags- og workshopholdere velkommen, sier Bellika.

Konferansen er den største innen prehospital akuttmedisin i Norge.

Fornyet avtale med Fagforbundet

Avlysningen i 2020 gir økonomiske konsekvenser for Ambulanseforum.

– Derfor er vi ekstra glad for å ha fornyet avtalen med Fagforbundet som gjør at tidsskriftet Ambulanseforum fremdeles blir en medlemsfordel for deres prehospitale medlemmer, sier Live Oftedahl, redaktør i Ambulanseforum.

– Det er spesielt viktig for oss nå når inntektene fra konferansen faller bort.

Vanlige abonnementer, bedriftsabonnementer og annonseinntekter er også viktig.

– Til deg som ikke er medlem i Fagforbundet: Dette er tiden for å tegne abonnement om du ikke allerede har det! Vi har en ny, flott nettside med plussløsning, sier Oftedahl.

Lange tradisjoner

Ambulanseforum arrangerte sin første konferanse i 1973. Konferansen har vært arrangert årlig siden 1975. Da ble også tidsskriftet lansert.

– Vi håper Ambulanseforum kan fortsette å være et samlingspunkt for alle som jobber i de prehospitale tjenestene og alle de som leverer utstyr til tjenesten, avslutter Bellika og Oftedahl.