Hopp til hovedinnhold
Fra Sykehuset Innlandets ambulansemesterskap i 2019. Foto: Tor Aage Hansen / Du puster for fort


AmbulanseForum holder digital konferanse den 4.–5. mai 2021

Den årlige konferansen gjøres til en digital konferanse 4.–5. mai i 2021. En fysisk konferanse kan forhåpentligvis gjennomføres fra den 6.–8. september 2021.

Helsemyndighetene sa i april at store arrangementer frarådes i 2020.

Ambulanseforum planlegger derfor en digital konferanse i begynnelsen av mai 2021 og en fysisk konferanse i september 2021. Se tid og sted under her:

En god innholdsmessig konferanse, med de sikkerhetstiltakene som er nødvendig så lenge covid-19 er en utfordring i Norge, planlegges til høsthalvåret i 2021.

Flyttes tilbake til store lokaler

– Vi flytter konferansen tilbake til Thon Hotel Oslo Airport. Der er det stor plass både i utstillingsområdet og foredragssalene, slik at man kan unngå for tette forsamlinger av folk, sier Bjørg Bellika, daglig leder i Ambulanseforum.

Datoene som først var satt til begynnelsen av februar, ble flyttet til 3.–5. mai og nå altså videre til 6.–8. september.

– Vi håper det går an å ha større arrangementer igjen da, og ser fram til å ønske deltakere, utstillere, foredrags- og workshopholdere velkommen, sier Bellika.

Konferansen er den største innen prehospital akuttmedisin i Norge.

Fornyet avtale med Fagforbundet

Avlysningen i 2020 gir økonomiske konsekvenser for Ambulanseforum.

– Derfor er vi ekstra glad for å ha fornyet avtalen med Fagforbundet som gjør at tidsskriftet Ambulanseforum fremdeles blir en medlemsfordel for deres prehospitale medlemmer, sier Live Oftedahl, redaktør i Ambulanseforum.

– Det er spesielt viktig for oss nå når inntektene fra konferansen faller bort.

Vanlige abonnementer, bedriftsabonnementer og annonseinntekter er også viktig.

– Til deg som ikke er medlem i Fagforbundet: Dette er tiden for å tegne abonnement om du ikke allerede har det! Vi har en ny, flott nettside med plussløsning, sier Oftedahl.

Lange tradisjoner

Ambulanseforum arrangerte sin første konferanse i 1973. Konferansen har vært arrangert årlig siden 1975. Da ble også tidsskriftet lansert.

– Vi håper Ambulanseforum kan fortsette å være et samlingspunkt for alle som jobber i de prehospitale tjenestene og alle de som leverer utstyr til tjenesten, avslutter Bellika og Oftedahl.